ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Den Lilla Svarta Klänningen
Klänningar - Fakta och information om Klänningar

Den Lilla Svarta

Den Lilla Svarta

Den Lilla Svarta är klassiker bland klänningar. Benämningen den lilla svarta kom till 1926 då den kultförklarade modeskaparen Coco Chanel lanserade en klänning som världen då inte skådat tidigare.

Den lilla svarta klänningen är en stilren och tjusig svart klänning som slutar vi knät. När klänningen kom var den allt för vågad och exklusiv för att den stora massan skulle bära den och det dröjde fram till efter krigen innan den lilla svarta spreds till större kretsar.

Den lilla svarta klänningen har utvecklats och finns både med ärmar och som ärmlös klänning och även längden på klänningen varierar nuförtiden. Klänningen går även under akronymerna LBD, Little Black Dress eller DLS, Den Lilla Svarta när man söker efter klänningen på nätet när man vill köpa klänningen online.

Att bära den lilla svarta

Att bära den lilla svarta

Eftersom den lilla svarta klänningen är en elegant och vacker klänning som finns i många varianter så kan den bäras vid många olika tillfällen. De flesta kvinnor har den lilla svarta hängande i garderoden och tar fram den med jämna mellanrum.

Fördelen med den svarta klänningen är att den passar till de flesta typer av eleganta skor oavsett färg och även att handväskor såväl svarta som vita kan bäras till den lilla svarta.

Viktigaste accessoaren till den lilla svarta är dock halsbandet som gärna får vara ett guldhalsband eller pärlhalsband.